Hurtig levering
Hurtig levering af lagervarer - 1-2 hverdage
Fragt kr. 95,- Fri fragt v/ køb over kr. 2000,-
Personlig vejledning
Personlig vejledning på telefon eller chat

Hvad er 'en primeur'?

Hvad er 'en primeur'?

”En primeur” er et fransk vinhandlerudtryk, som beskriver, at vinen handles i forsalg. Altså inden vinen overhovedet er færdigproduceret. Dermed får slotsejeren indtægt for vinen, inden den er færdig eller leveret mod, at køberne kan forvente, at prisen er mere gunstig, end når vinen senere udbydes til salg på markedet. ”En primeur” handlen er speciel for Bordeaux, hvor det primært er de store klassificerede Cru Classé vine, der handles på denne måde. Der er dog flere af de større Cru Bourgeois vine, der længe har haft samme tradition, og endnu flere af de mindre kendte slotte ”Petit Châteaux” forsøger ligeledes at blive etableret i ”en primeur markedet”.

Den årlige afvikling af ”en primeur” kampagnen

Hvert år afholdes - i løbet af foråret - fadprøvesmagninger forskellige steder i Bordeaux på slotte og hos négocianter (vinkøbmænd), hvor den helt unge vin fremvises og smages. Alverdens vinhandlere, importører og vinjournalister indfinder sig i Bordeaux for at smage, vurdere og beskrive vinen. Mange journalister har udviklet pointsystemer, hvor fadprøverne tildeles potentielle points.

Umiddelbart efter ”en primeur smagningen” i foråret starter handlen, og slottene frigiver portioner (trancher) afhængigt af, hvor meget vin slottet ønsker at sælge. Første tranche er ofte et forsøg på at sondere markedet for at vurdere, om der er købere til endnu højere priser.

Al handel af ”en primeur” styres via mæglere (courtiers), der er bindeledet mellem slottet og négocianten. Importører rundt om i verden køber så vinen hos négocianten og videresælger derefter til forbrugere, restauranter eller vinhandlere.

Fordelene ved ”en primeur” systemet er i teorien, at vinslottet får pengene ind tidligere, og at forbrugeren har mulighed for at købe, måske svært tilgængelige vine, til fordelagtige priser.

Når du handler ”en primeur” via 1855 Cru A/S, får du dine ”en primeur” vine med den kortest mulige afstand mellem slottet og dig som endelig kunde. 1855 Cru A/S tilbyder simpelthen vinene med den lavest mulige håndteringsomkostning.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar