Hurtig levering
Hurtig levering af lagervarer - 1-2 hverdage
Fragt kr. 95,- Fri fragt v/ køb over kr. 2000,-
Personlig vejledning
Personlig vejledning på telefon eller chat

Bordeaux En Primeur 2018

”En primeur” er et fransk vinhandlerudtryk, som beskriver, at vinen handles i forsalg.
Altså inden vinen overhovedet er færdigproduceret. Køberne kan forvente, at prisen er mere gunstig,
end når vinen senere udbydes til salg på markedet. ”En primeur” handlen er speciel for Bordeaux,
hvor det primært er de store klassificerede Cru Classé vine, der handles på denne måde.

 


Vores vurdering af Bordeaux årgang 2018

Meldug er det meste anvendte ord på samtlige beskrivelser af årgang 2018

En meget våd vinter i Bordeaux blev afløst af endnu mere regn i løbet af foråret, så udsigterne/forhåbningerne var ikke de bedste.

 

Et forholdsvis tidligt vådt forår førte til en frygt for “coulure” i markerne, men heldigvis mildnene vejret senere på foråret og man fik en hurtig blomstring, som er optimal for den videre proces i at skabe de optimalle vilkår for en perfekt årgang. Men med stadig store mængder af regnbyer gennem hele foråret, faktisk helt frem til starten af juli, opstod det som skulle blive det helt store problem for årgang 2018, nemlig meldug. I de mest ramte områder har det betydet massive tab og alle har i en eller anden grad blevet ramt at dette fænomen. Ikke nok med det har betydet tab af høstudbytte, men det har også betydet mindre druer (ca. 15%-20%) med en kraftig drueskal og en meget koncentreret drue, som bevirket at den enkelte har skulle “tæmme” masser at tanniner. Når alt det er sagt er man blevet begunstiget af nærmest optimale vejlforhold fra starten at juli til under høsten i september/oktober. Så alle har kunne høste med nøjagtig det sukkerindhold og modenhed i druerne som den enkelte vinproducent har ønsket sig.

 

Mit klare indtryk af årgangen er, at det har været meget op til det enkelte slot hvorvidt man er lykkedes med at lave en stor vin. Det har ikke været et spørgsmål om områder eller på den ene side af floden eller på den anden, men meget mere om den enkeltes dygtighed/håndværk. Derfor er det også i år nærmest umuligt at udpege hvike områder som har performet bedst.

 

Men der skal ikke herske nogen tvivl om at årgang 2018 absolut er blandt de store årgange i Bordeaux og man kan finde vine fra absolut øverste hylde.

Det tyder de første anmeldelser også på. Journalistene har allerede udpeget flere potensielle 100 point vine. Det bliver igen en spændende kampagne – men et godt råd vil herfra lyde vent ikke for længe. Der bliver en stor efterspørgsel efter mange vine og alle slotte har mindre at udbyde til salg.

 

Lad os håbe at de første tendenser på prisniveaut fortsætter resten af kampagnen, så vi alle kan købe og nyde vine fra årgang 2018 i tiden fremover. I hvert fald er vi klar til at imødekomme de ønsker, I måtte have. Er du i tvivl eller har du yderligere spørgsmål, er vi klar ved mail og telefon.

 

- Ole Andreasen


Sådan foregår det

Hvert år afholdes - i løbet af foråret - fadprøvesmagninger forskellige steder i Bordeaux på slotte og hos négocianter (vinkøbmænd), hvor den helt unge vin fremvises og smages. Alverdens vinhandlere, importører og vinjournalister indfinder sig i Bordeaux for at smage, vurdere og beskrive vinen. Mange journalister har udviklet pointsystemer, hvor fadprøverne tildeles potentielle points.

Umiddelbart efter ”en primeur smagningen” i foråret starter handlen, og slottene frigiver portioner (trancher) afhængigt af, hvor meget vin slottet ønsker at sælge. Første tranche er ofte et forsøg på at sondere markedet for at vurdere, om der er købere til endnu højere priser.

Al handel af ”en primeur” styres via mæglere (courtiers), der er bindeledet mellem slottet og négocianten. Importører rundt om i verden køber så vinen hos négocianten og videresælger derefter til forbrugere, restauranter eller vinhandlere.

Fordelene ved ”en primeur” systemet er i teorien, at vinslottet får pengene ind tidligere, og at forbrugeren har mulighed for at købe, måske svært tilgængelige vine, til fordelagtige priser.

Når du handler ”en primeur” via 1855 Cru A/S, får du dine ”en primeur” vine med den kortest mulige afstand mellem slottet og dig som endelig kunde. 1855 Cru A/S tilbyder simpelthen vinene med den lavest mulige håndteringsomkostning.

Sådan køber du En Primeur vine

 1. Find den eller de vine du ønsker at købe og læg dem i kurven
 2. Ved hver vin er angivet forventet hjemkomsttidspunkt
 3. Bestil og betal for vinene og modtag din ordrebekræftelse
 4. Når vinene er kommet hjem, kontakter vi dig for at aftale afhentning eller levering.

Vi er klar til at hjælpe dig

Det kan være vanskeligt at vide hvad og hvornår man skal købe.

Vi hjælper dig meget gerne på vej, og du kan kontakte os på flere måder:

 • Ring på telefon 54 92 18 55
   
 • Skriv til info@1855cru.com
   
 • Brug LiveChat i bunden af skærmen.